PRAVILA O POGOJI UPORABE STRANI

Podatki o lastniku strani / poslovnem objektu:

DRUŠTVO ZA DUHOVNI RAZVOJ VIŠJA VIBRACIJA
Matična št.: 4061365000
Vpisano v register pri Upravni enoti Ljubljana, zap. št. vpisa 215-69/2014-5 dne 30.1.2014.

Splošni pogoji in pravila spletne strani www.visja-vibracija.si

Ob prijavi na e-novice, ob naročilu izdelka ali ob prijavi na dogodek se uporabnik zavezuje, da se strinja z vsemi splošnimi pravili in pogoji uporabe spletnih vsebin te spletne strani in naših storitev. Vsakič, ko se prijavite na to spletno stran, potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami, ki se nahajajo v naših pravilih in pogojih uporabe, in jih tudi sprejemate. Če se z našimi pogoji in pravili ne strinjate, ne smete uporabljati naših vsebin in storitev in se ne smete registrirati.

1. SPLOŠNE DOLOČBE

Vsebina Splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani www.visja-vibracija.si se nanaša na pogoje uporabe storitve vsebin/storitev na spletni strani www.visja-vibracija.si. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami kot uporabnikom ter nami, spletno stranjo www.visja-vibracija.si oziroma ponudnikom, Društvom za duhovni razvoj Višja Vibracija.

2. OPREDELITVE POJMOV

Ponudnik in lastnik spletne strani je Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija.

Uporabnik — ste vi, ki obiskujete in brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to, ali ste fizična oseba ali pravna oseba oz. njen zastopnik ali pooblaščenec.

www.visja-vibracija.si — je spletni portal oziroma spletna stran, informacijski sistem, ki vsebuje različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine ter storitve v okviru naše dejavnosti. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. Z obiskom naše spletne strani in registracijo oziroma z uporabo naših storitev (obisk dogodka, obisk izobraževanja) se v celoti strinjate s Pravili in pogoji spletne strani www.visja-vibracija.si in v celoti prevzemate odgovornost. Na spletni strani www.visja-vibracija.si in v okviru Društva Višja Vibracija delujejo različni avtorji/predavatelji oz. zunanji sodelavci. Ponudnik spletne strani www.visja-vibracija.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti zunanjih sodelavcev. Zunanji sodelavci v okviru spletne strani www.visja-vibracija.si objavljajo različne avtorske tekste, predstavljajo avtorske programe, njihovo poslovanje pa je v celoti ločeno od ponudnika spletne strani www.visja-vibracija.si.

Center Višja Vibracija — je fizični poslovni prostor, kjer se odvijajo različna predavanja in seminarji v okviru naše ponudbe.

3. PRODAJA IZDELKOV

Cene izdelkov

Cene izdelkov so opredeljene pri posameznemu izdelku in ne vsebujejo DDV. Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija ni zavezanec za DDV.

Plačilo izdelkov

Kupec se lahko odloči, da plača izdelke na naslednja načina:
– plačilo na TRR
– plačilo prek Paypala ali kreditnih/debetnih kartic
– plačilo v prostorih društva Višja Vibracija

Stroški pošiljanja in manipulacije

V primeru plačila “prek nakazila na TRR” ali PAYPAL:

Pri prodaji preko interneta se zaračuna poštnina v znesku 3,5 – 6,5 EUR za naročila do 99,99 EUR. Nad 100 EUR je poštnina brezplačna. Minimalni znesek naročila preko spleta je 20 EUR.

V primeru plačila “preko Paypala” od 1.5.2020 PRAV TAKO NE ZARAČUNAVAMO PROVIZIJE.

Reklamacije

Reklamacije sprejemamo pisno ali osebno z vrnjenim izdelkom in računom. Ob reklamaciji je potrebno navesti razlog reklamacije. Rok za vložitev reklamacije je določen zakonsko.

Veljavnost ponudbe

Navedene cene na spletni strani so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih prodajnih mestih ali zastopnikih. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila.

Predračun, ki ga dobite ob naročilu izdelka, velja 5 (pet) delovnih dni.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15-ih dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: info@visja-vibracija.si. Potrošnik mora nato blago vrniti društvu v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti NERABLJENI in NEPOŠKODOVANI. V primeru, da je poškodovana embalaža, se izdelek smatra, da je rabljen. Priložena mora biti kopija naročila oz. računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu vrnjenega izdelka.

Opomba:

Zakon o varstvu potrošnikov (usklajen z evropskimi predpisi), določa, da kupec od pogodbe ne more odstopiti, v primeru izdelave izdelka po naročilu in navodilih kupca.

Garancija

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Dobavni rok

Večina izdelkov je dobavljivih takoj, oziroma takoj po prejetju plačila s strani kupca. Za izdelke po naročilu pa se dobavni rok prilagodi glede na dejansko stanje. Dobavni roki se lahko spremenijo glede na trenutno zalogo, povpraševanje in politiko pošiljanja DPD, Pošte Slovenije in ostalih podjetij, s katerimi sodelujemo.

Dostava

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo opravlja GLS in Pošta Slovenije ali drugi ponudnik v posebnih primerih. V primeru nezmožnosti prevzema paketa poštni delavec pusti obvestilo v poštnem nabiralniku.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter naročil.

4. DOSTOP DO SPLETNE STRANI IN UPORABA

Dostop

Dostop do spletne strani www.visja-vibracija.si je načeloma zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve spletne strani kadarkoli oziroma kateregakoli dela spletne strani in funkcionalnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba

Obisk spletne strani www.visja-vibracija.si in uporaba vsebin/storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

Na spletni strani www.visja-vibracija.si si registrirani obiskovalci lahko ogledate video predstavitve ter poslušate spletne meditacije, ki jih ponudnik ponuja registriranim uporabnikom brezplačno in so povezani s spletnim portalom youtube.com.

Uporaba spletne strani www.visja-vibracija.si je pogojena z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne strani www.visja-vibracija.si izrecno soglašate z njeno vsebino. Obvezujete se, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje kateregakoli oziroma vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega portala.

S tem, ko ste pristali na spoštovanje Splošnih pravil in pogojev spletne strani visja-vibracija.si, izrecno pristajate, da ne boste:
• uporabili teh spletnih strani (vsebin/storitev) za protipravno ravnanje ali spodbudili tretjo osebo, da bi storila kaj takega;
• uporabljali vsebin/storitev za kakršnekoli nezakonite namene;
• nezakonito presnemavali ali kopirali naših vsebin, ki so v celoti zaščite z zakonom o intelektualni lastnini.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik www.visja-vibracija.si (Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija) se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot sta elektronski poštni naslov in osebno ime in naslov v primeru naročila izdelkov preko spletne trgovine.
Osebne podatke, ki nam jih boste zaupali, ne bomo v nobenem primeru posredovali tretjim osebam, ki nimajo neposredne povezave z našim poslovanjem, razen v primeru zlorab, kriminalnih dejanj in ostalih kršitev zakona. Strinjate se, da vas lahko občasno obveščamo z informacijami, ki so neposredno povezane z našimi storitvami
Osebni podatki, ki jih zbira ponudnik, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo. Ponudnik ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Povezava na druge spletne strani

Nekatere povezave spletne strani www.visja-vibracija.si vodijo na druge spletne strani, ki jih Društvo Višja Vibracija ne uporablja, ne kontrolira niti ne preverja njihove vsebine. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije o izvajalcih in virih. Navedene povezave na druge spletne strani ne predstavljajo odobravanja izdelkov, storitev ali informacij. Ko izberete povezavo na drugo spletno stran, ste se dolžni ravnati po pogojih in pravilih, ki jih postavlja njihov upravitelj in veljajo za te zunanje spletne strani.

Izključitev jamstva

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naše storitve izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost portala sta vam ponujeni »taki kot sta«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

Uporaba fotografij in grafik

Fotografije, ki niso lastne izdelave članov in se uporabljajo na spletni strani so kupljene in/ali pridobljene na straneh:
www.elements.envato.com/
www.istock.com
www.shutterstock.com
www.123rf.com
www.viestiphoto.photoshelter.com
www.pixabay.com
www.freepik.com
www.pexels.com
– drugi portali nakupa slik

Izključitev odgovornosti

V nobenem primeru Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija oziroma njeni sodelujoči na teh spletnih straneh ter sodelujoči v okviru društva Višja Vibracija ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani ter nepravilne uporabe naših storitev.

Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč kvečjemu le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin in uporaba naših storitev je dovoljena izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev in spletnih strani se strinjate z naslednjimi pogoji in pravili, ki jih najdete na naših spletnih straneh, na spodnjem delu spletne strani pod ‘Opozorilo’:

Opozorilo: Delavnice in terapije ne izvajamo kot zdravstveno storitev, ampak kot delavnice in svetovanja duhovne in osebne rasti. Različne oblike svetovanja in izobraževanja, objavljena na tej spletni strani, ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe. V okviru Društva Višja Vibracija izvajamo različna predavanja in svetovanja, ki v nobeni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Svoje znanje in izkušnje ponujamo osebe, ki smo se izobraževale pri različnih avtorjih in programih po vsem svetu in želimo svoje znanje in izkušnje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznika preko drugačnega razumevanja življenjskih situacij.  V okviru ponudbe spletne strani www.visja-vibracija.si ponujamo predavanja in svetovanja, katerih namen so različni pristopi razumevanja najrazličnejših situacij, kar pa v nobeni meri ni zdraviteljstvo. Besedi ‘zdravljenje’ ali ‘zdraviteljstvo’ sta omenjeni zgolj v smeri izboljšanja kvalitete življenja preko drugačnega razumevanja oziroma pogleda na stvarnost in nikakor v smeri fizičnega ali psihološkega zdravljenja. Za obisk svetovanja ali izobraževanja v okviru naše ponudbe posameznik v celoti prevzema odgovornost. V primeru dvoma, ali so naša izobraževanja oziroma svetovanja primerna za vas oziroma nekoga, ki je v procesu zdravljenja (psihološkega ali fizičnega), svetujemo, da se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom ali uradnim terapevtom. S prijavo in udeležbo na naše izobraževalne in svetovalne programe se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji  in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

Opozorilo: Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija NE ODGOVARJA za nespoštovanje ukrepov NIJZ in ostalih ukrepov RS s strani naših najemnikov prostorov, saj nimamo možnosti preverjati izvajanja le-teh. Vsak najemnik naših prostorov je SAM ODGOVOREN za izvajanje omenjenih ukrepov in pred najemom izpolni spletni obrazec za strinjanje z omenjenimi pogoji.

Ob neprimerni uporabi naših storitev in vsebin uporabnika ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Spremembe določil

Društvo za duhovni razvoj Višja Vibracija si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

Preklic vpisa na spletno stran / Izpis

V kolikor želite preklicati registracijo in prejemanje kakršnihkoli elektronskih sporočil spletne strani www.visja-vibracija.si, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki se nahaja v vsakem sporočilu.

Vsi uporabniki spletne strani so sami odgovorni za svoj lasten izpis.

Izjava o odgovornosti pri vpisu

Spletna stran striktno uporablja princip pridobivanja in vpisovanja uporabnikov, ‘imenovan double opt-in’, oz. metodo z dvojnim vpisom in preverjanjem. To pomeni, da elektronski naslov, s katerim se obiskovalec vpiše, preverimo tako, da mu na njegov elektronski naslov samodejno pošljemo potrditveno sporočilo s povezavo, na katero je potrebno klikniti, da se vpis potrdi in dokončno izvede.

To preprečuje, da bi vas na spletno stran prijavil kdorkoli drug kot vi sami, oziroma kdorkoli, ki nima dostopa do vašega elektronskega naslova.

Kljub vsem varovalom pa lahko katerikoli spletni uporabnik v obrazec za vpis vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za vpis. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, saj je tehnološko nemogoče imeti nadzor nad takšnimi dejanji, zato Društvo Višja Vibracija zavrača vsakršno odgovornost ob morebitnem tovrstnem dogodku. Kljub temu pa vpis ne bo potrjen, dokler ga ne boste potrdili s klikom na povezavo v prejetem sporočilu, zato od nas ne boste prejeli nobenih dodatnih elektronskih sporočil, razen če boste ta vpis tudi sami potrdili.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Spletno stran www.visja-vibracija.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so na spletni strani www.visja-vibracija.si razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe (navedba vira in povezava na našo stran).

Povezave na spletno stran www.visja-vibracija.si (osnovno stran in/ali posamezne podstrani) so dovoljene, če se navaja vir vsebine in povezava na našo stran.

Končna določba

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

Datum zadnjih sprememb: 3.2021
Lu Ka
Predsednik društva

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI