Zdravilna voda iz bakra – PRVI DEL

Kako je voda iz bakrenih posod lahko zdravilna?

Glede na ajurvedo ima voda, shranjena v bakreni posodi, dobi sposobnost uravnoteženja vseh treh doš v telesu (vata, kapha in pitta). Voda, shranjena v bakreni posodi, je znana kot “tamara jal” in naj bi se pila po temu, ko je bila shranjena vsaj 8 ur v bakreni posodi.

Ko je voda shranjena v bakreni posodi, baker nežno proniclja v vodo in mu daje vse svoje pozitivne lastnosti. Najboljše pri tej vodi je, da se nikoli ne “postara”, ostane “živa” in jo je mogoče zelo dolgo hraniti.

Pozitivne lastnosti vode, ki je shranjena v bakreni posodi, glede na Ayurvedo in glede na znanost:

Lahko uniči bakterije: Znano je, da je baker oligodinamičen (sterilizacijski učinek kovin na bakterije ) in lahko zelo učinkovito uniči bakterije. Posebej učinkovit je proti E. coli in S.aureus – to sta dve bakteriji, ki jih pogosto najdemo v našem okolju in za katere je znano, da povzročajo hude bolezni v človeškem telesu. Znano je, da pomaga preprečevati pogoste bolezni, ki se prenašajo z vodo, kot so driska, dizenterija in zlatenica. Zato je baker veljal za najcenejšo rešitev za čiščenje vode v državah, ki nimajo dobrega sanitarnega sistema. Torej, če se bojite, da bi bila voda onesnažena, jo shranite, preden jo popijete, v bakreno posodo za nekaj ur in verjemite, da boste pili bolj zdravo in čisto vodo.

Spodbuja vaše možgane: Naši možgani delujejo tako, da prenašajo impulze (ali ukaze) z enega nevrona na drugega skozi območje, znano kot sinapse. Ti nevroni so prekriti z ovojnico, imenovano mielinska ovojnica, ki deluje kot nekakšno prevodno sredstvo in pomaga pri pretoku impulzov. Baker dejansko pomaga pri sintezi fosfolipidov, ki so bistveni za tvorbo teh mielinskih ovojnic. Tako vaši možgani delujejo veliko hitreje in učinkoviteje. Poleg tega je znano, da ima baker možganske stimulanse in antikonvulzivne lastnosti (pomaga preprečevati epileptične napade).

– Pomaga uravnavati delovanje ščitnice: Strokovnjaki pravijo, da imajo nekateri ljudje z boleznijo ščitnice nizki nivo bakra v telesu. Čeprav je to najpogosteje opaženo pri ljudeh s hipertiroidizmom (prekomerni ščitnični hormon), lahko tisti s hipotiroidizmom (nizke ravni ščitničnega hormona) trpijo zaradi te pomanjkljivosti. Baker je eden najpomembnejših mineralov v sledovih, ki ga ščitnica potrebuje za optimalno delovanje. Pomanjkanje bakra lahko povzroči neskladnost delovanja žleze. Ko torej pijete vodo iz bakrene posode, ta nadomesti to možno pomanjkljivost in uravnava delovanje ščitnice.

– Pomaga pri artritisu in vnetih sklepih: Baker ima zelo močne protivnetne lastnosti. Je še posebej ugoden za lajšanje bolečin, ki nastanejo zaradi vnetih sklepov – tako kot recimo pri artritisu in revmatoidnem artritisu. Poleg tega ima baker tudi lastnosti krepitve kosti in imunskega sistema, zato je popolno zdravilo za artritis in revmatoidni artritis. Zato je pitna voda, obogatena z bakrom, odličen način za lajšanje bolečin pri teh boleznih.

– Zdravje kože in nastajanje melanina: Ali imate na koži akne ali madeže? Pijte vodo, shranjeno v bakreni posodi. To je zato, ker je baker glavna sestavina pri proizvodnji melanina (pigmenta, ki omili barvo vaših oči, las in kože) v naših telesih. Poleg tega baker pomaga tudi pri proizvodnji novih celic, ki pomagajo obnavljati zgornjo plast kože. Medtem ko melanin telesu pomaga, da je varen pred poškodbami sonca, pospešuje celjenje ran in zakriva brazgotine, je tvorba novih celic blaginja za gladko, brez madežev in čisto kožo. Strokovnjaki ajurvede pravijo, da je pitje te vode redno, še posebej zgodaj zjutraj, lahko razlika med aknami in čisto kožo.

Upočasni staranje: Če vas skrbi videz drobnih linij, je baker vaše naravno zdravilo. Voda obogatena z bakrom ima zelo močne antioksidativne lastnosti in pomaga tvoriti celice, ki se borijo proti prostim radikalom – eden glavnih razlogov za nastanek drobnih linij – in pomaga pri proizvodnji novih in zdravih kožnih celic, ki nadomeščajo stare umirajoče. Zaradi obeh lastnosti je baker zanesljiv način za premagovanje drobnih linij.

Pomaga izboljšati delovanje prebavnega sistema: ena najpogostejših težav, s katero se srečujemo danes, so prebavne motnje. Kislina, plini ali preprosto nezmožnost prebave določenih živil so pogoste in tu vam lahko pomaga voda obogatena z bakrom. Baker ima lastnosti, ki spodbujajo peristaltiko (ritmično krčenje in sproščanje želodca, ki pomaga, da se hrana prebavi in ​​premika po prebavnem traktu), ubija škodljive bakterije in zmanjšuje vnetja v želodcu – zaradi česar je odlično sredstvo za razjede, prebavne motnje in okužbe. Poleg tega baker pomaga tudi pri čiščenju in razstrupljanju želodca, uravnava delovanje jeter in ledvic, pomaga pri pravilnem odstranjevanju odpadnih snovi in zagotavlja absorpcijo hranil iz hrane.

Drugi del članka na voljo naslednjič. 🙂

Eksperimenti po celem svetu so dokazali, da voda shranjuje spomin iz okolice, ne da bi spremenila svojo molekularno strukturo. To tudi pomeni, da je spomin vode skoraj bolj pomemben, kot molekularna struktura. Spomin se shranjuje kot na elektro-magnetni trak. Na primer, ko je voda v temi, voda to ve. Ko je voda izpostavljena svetlobi, voda prav tako ve.

Voda deluje kot računalnik planeta, in shranjuje informacije iz celega planeta. Vodo, katero pijemo, ima informacije o celotni zgodovini človeštva. Prav tako, spomnimo se, da je vsa voda prišla iz vesolja. Kar pomeni, da ima spomin svoje celotne poti iz vesolja do nas.

Voda, ki jo dobimo iz vodovoda je zaradi zmanjšanega gibanja in odsotnosti naravnega okolja izčrpana. Prav tako ji primanjkuje biofotonov. Če vodi primanjkuje povezovalnih klastrov, bo imela tudi manjšo sposobnost shranjevanja in prenosa hranilnih snovi v telesu.

 

DODATEN NAČIN ČIŠČENJA IN OBOGATENJA VODE je z uporabo ŠUNGITA

Kamni šungita filtrirajo vodo in jo oživijo

 

V naši trgovini imamo tudi nekaj drugih pripomočkov za obogatenje vode:

 

MIRON ultravijolično steklo, ki vodo še dodatno zaščiti,

  • Vzemite ŠUNGITšungitne kosmiče, brušen šungit, ali šungitni trikotnik, operite z vodo in vstavite v steklenico ali vrč ali kozarec.

Želimo vam lep dan in veliko užitkov pri pitju vode!!!

 

Več vsebin

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI