Kako priklicati zdravilnega Budo?

Ni naključje, da sta si besedi »zdravilo« in »meditacija« v angleškem jeziku (medicine in meditation) različni med seboj le z eno samo črko. Obe prihajata iz korena latinske besede »medeor«, ki pomeni »zdraviti ali ozdraviti«.

Naš zahodnjaški pristop je osredotočen na zdravljenje zunanjih (fizičnih in telesnih) simptomov, medtem, ko je vzhodna tradicija osredotočena na energijsko zdravljenje, torej notranjih vzrokov za nastanek bolezni. Na našo srečo živimo v času, kjer imamo dostop do najboljšega iz obeh svetov zdravljenja.

Meditacija zdravilnega Bude je zdravilna praksa, ki jo cenijo mnogi v Mahayana Budistični tradiciji. Lahko jo izvajamo na sebi ali za drugo osebo, ki je bolna. Najstarejša sutra zdravilnega Bude izvira iz 7. stoletja, ko je bila opisana zgodba o tej Bodhisattvi, zdravilnemu Budi, ki je dal 12 zaobljub kako bo pomagal živim bitjem, ko bo dosegel razsvetljenje. Pomemben poudarek njegovih zaobljub je bil na celostnem zdravljenju duha in telesa. Obljubil je pomoč pri odpravljanju bolečin, bolezni in vseh vrst invalidnosti ter prav tako spodbujati zdravje in optimalen razcvet.

Zdravilnega Budo lahko prikličemo z uporabo specifičnih slik, manter in zvoka, s čimer dosežemo zavest tistih neskončnih bitij, ki so že doživela razsvetljenje in so se odločila manifestirati lastnosti zdravilnega Bude.

V nadaljevanju je ena od različic manter zdravilnega Bude iz Sanskrta, enega najstarejših jezikov na našem planetu:
TAYATA, OM BEKADZE BEKADZE
MAHA BEKADZE BEKADZE,
RADZA SAMUNGATE
SOHA

To se izgovarja takole:
Tie-ya-tar, om beck-and-zay beck-and-zay
ma-ha beck-and-zay beck-and-zay
run-zuh sum-oon-gut-eh
so-ha.

To mantro lahko ponavljate 10 minut in medtem lahko poslušate zvoke tibetanskih zvočnih posod, ali sami igrate na zvočne posode.

Zavedati se moramo, da te prakse ne izvajamo kot nadomestek zdravljenja ali zdravniških tretmajev, vzhodne ali zahodne medicine, temveč zdravljenje s to meditacijo dopolnjujemo. Redna praksa očiščuje in odstranjuje globoke karmične vzroke bolezni in krepi našo svežo energijo in celostno dobrobit. Moč prakse je tako močna, da opazno izboljšamo simptome bolezni, a pomembno je tudi, da smo zavestni med samo meditacijo.

Zdravilni ali Medicinski Buda preko mantre čisti naših misli, čustva in fizična telesa. Empirične študije kažejo, da se med meditacijo sprožajo v telesu sposobnosti samo-zdravljenja. Telo preneha proizvajati kortizol in adrenalin, poveča nastanek endofrinov in seratonina, dveh močnih krepilcev imunskega sistema, ki varujeta naše telo  pred napadom invazivnih bakterij, virusov in drugih neravnovesji. Ker telo uspešno premaguje izzive, se posledično izboljša tudi psihično stanje.

IGRANJE NA ZVOČNO POSODO MEDICINSKI BUDA ZA ZDRAVLJENJE (10 minut)
Prednosti in razlogi za igranje na zvočno posodo Medicinski Buda ali petje oz. recitiranje mantre:
Na dnu pojoče sklede je vklesan portret Medicinskega Bude. Ta pojoča skleda se prednostno uporablja med glasbeno-terapevtsko-ceremonialnimi dogodki, ki imajo namen “zdravljenja” in “pomoči pri opolnomočenju”.

Tibetanske zvočne posode MEDICINSKI BUDA imamo v naši trgovini. So ročno izdelane in vgravirane. 

Naše tibetanske sklede so ročno izdelane in izbrane ter zvenijo zelo, zelo dolgo.

Imamo na voljo tudi SARASWATI, BELO TARO in veliko ročno izdelanih kvalitetnih posod.

Imamo tudi nalepke MEDICINSKEGA BUDE in BELE TARE v naši trgovini:

 

Klinite tukaj, če želite videti vse zvočne posode, ki so na zalogi.

V enem od bodočih člankov vam bomo razložili, kaj predstavlja DORJE, in kako ga uporabiti:

Hvala ker ste prebrali ta članek 🙂

Več vsebin

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI