Zaupanje v Vesolje, da bo vse priskrbljeno – DRUGI DEL

Odlomek iz knjige STARODAVNA SKRIVNOST ROŽE ŽIVLJENJA, 2. del, (izzid 2023) – Kup denarja

“Ta majhna hiša v gozdu, v kateri smo živeli, se je nahajala na enem najlepših krajev na svetu. Dala nama jo je katoliška cerkev, da lahko v njej ostaneva, dokler želiva. Ničesar nisva imela… a imela sva vse – celo posodo z bencinom. Toda na neki točki nama je, kot sem omenil, začelo zmanjkovati denarja. Ker so naju angeli prosili, naj v času, ko živiva tu v gozdu, ne hodiva v službo in samo nadaljujeva z meditacijo, se je najina zaloga denarja vedno manjšala.

In ko je denarja postajalo čedalje manj, sem lahko videl, da postaja moja žena vse bolj nervozna. Končno sva imela le 16 dolarjev in ni bilo videti možnosti, da bi kjerkoli izbrskala kaj več. Ko je denarja začelo zmanjkovati, se je lahko videlo, da se je s tem zmanjševalo tudi njeno potrpljenje. Njen strah je rasel. To je bilo to. Pripravljena me je bila zapustiti. Naslednji dan bi morala plačati približno 125 dolarjev za avto, sicer bi ga izgubila. Tega denarja nisva imela in to je bilo to. Ves dan in celoten večer se je pritoževala. Nazadnje sva šla spat. Odmaknila se je na najbolj oddaljen del postelje in zaspala.

Okoli polnoči je nekdo potrkal na vrata. Vedite, da sva živela sredi globokega gozda. Od najbližje ceste do najine hiše je bilo treba prehoditi več kot 6 kilometrov, najin najbližji sosed pa je bil oddaljen več kot 3 kilometre. Zato sva bila zelo presenečena nad tem nepričakovanim nočnim obiskovalcem.

Skotalil sem se iz postelje, si nadel haljo in odprl vrata. Tam je stal moj stari prijatelj, ki ga nisem videl približno dve leti, z velikim nasmehom na obrazu. Prišel je in rekel: “Oh, človek, povsod sem te iskal. Res si izoliran. Se poskušaš skriti pred nekom ali čim?” Rekel sem: “No, ne. Samo rad imam naravo. Pridi noter. Kaj počneš tukaj sredi noči?”

No, že zdavnaj sem mu posodil kup denarja. V bistvu sem mu ga samo dal in nanj pravzaprav pozabil. Rekel je: “Počutil sem se resnično prisiljenega, da pridem zdaj sem in ti vrnem ta denar, ki si mi ga posodil! Nisem mogel nehati razmišljati o tem.” In na mizo je odložil ogromen kup bankovcev po dvajset dolarjev, kar je skupaj znašalo 3500 dolarjev. Za naju z ženo, ki sva živela tako preprosto, je to bilo, kot bi dobila milijon dolarjev!” Drunvalo Melchizedek

Več vsebin

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI