Bela Tara in mantra čiščenja

V Tibetu verjamejo, da ima Tara 21 manifestacij oziroma oblik. V vsaki obliki ima drugačno barvo – na primer Modro, Belo, Zeleno ali Črno Taro. In vsaka Tara ponuja drugačno energijo ali vrlino, ki nam pomaga na naši duhovni poti.

Od teh 21 Tar sta v Tibetanskem Budizmu dve najbolj priljubljeni: Zelena Tara in Bela Tara. Tara se v tibetanskem jeziku izreče: Dolma. Tako se tudi lažje razume pomen imena Bele Tare – v tibetanskem jezku se ji reče Dolkar, kar pomeni: “dolgo življenje”.

Tibetanci molijo k Beli Tari zlasti za čiščenje, zdravje in dolgoživost. Ponuja zdravljenje naših ran, ne glede na to, ali govorimo o fizičnemu, mentalnemu ali emocionalnemu telesu.

Iniciacija v dolgo življenjsko dobo Bele Tare (Dolkar Tsewang) je med Tibetanci zelo priljubljena in pomembna ceremonija.

Prednosti in razlogi za igranje na zvočno posodo Bele Tare ali molitev k Beli Tari

Morda imate v življenju ovire, nerešene pretekle odnose, neizrečene besede ali čustva. Marsikaj od teh energijskih blokad nas lahko ovira pri iskanju naše življenske poti. Lahko pa povzročijo tudi bolezen. Znano je, da je bolezen učiteljica. Bela Tara je tisti aspekt Bude, ki čiste in uravnoteža energije. Pomaga zdraviti in pri vračanju energije, katero smo izčrpali. Pomaga pri zdravljenju duše.

Igranje na zvočno posodo z mantro Bele Tare se uporablja za čiščenje osebnih težav ali problematičnih situacij, pa tudi za čiščenje ali balansiranje planetarnih vplivov na našem mikrokozmosu. Z močjo vizualizacije in recitiranja mantre Bele Tare je človek sposoben se intenzivno prečistiti in zdraviti bolezni na osebni in tudi univerzalni ravni.

Če nimate Tibetanske posode Bele Tare, si recitirajte mantro: OM TARE TUTARE TURE MAMA AYUR PUNYE GYANA PUSHTIN KURUYE SOHAM.

Bela Tara je izjemno močna. Je kot mati svojim otrokom, za katere želi skrbeti. Ko pojete mantro Bele Tare vizualizirajte, da imate moč odstraniti vse ovire v svojem življenju.

Tibetanske zvočne posode BELE TARE imamo v naši trgovini. So ročno izdelane in vgravirane. 

Naše tibetanske sklede so ročno izdelane in izbrane ter zvenijo zelo, zelo dolgo.

Klinite tukaj, če želite videti vse zvočne posode, ki so na zalogi.

V enem od bodočih člankov vam bomo razložili, kaj predstavlja DORJE, in kako ga uporabiti:

Ali ste vedeli, da je kronska čakra Zemlje bila na veliki Beli Piramidi v gorah TIbeta od padca Atlantide pa vse do leta 2012? Več o tem boste lahko prebrali v knjigi Starodavna skrivnost Rože Življenja, ki bo izšla pri naši založbi v slovenskem jeziku – letos 🙂

Hvala ker ste prebrali ta članek 🙂

Več vsebin

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI