Saraswati in mantra uravnovešanja

Saraswati pomaga pri uravnovešanju in intuiciji in povezovanju modrosti srca

Intuicija. Bodisi ji sledite, jo ignorirate, jo razvijate ali jo poskušate potlačiti, v vsakem primeru je del vas. Je vaš najgloblji kompas in eden najboljših zaveznikov pri sprejemanju odločitev v življenju.

V jogijski tradiciji hindujska boginja Saraswati pooseblja intuicijo, ustvarjalnost in modrost. Njeno ime pomeni “lebdeča”. Je kakor blisk uvida, instinktivnega védenja in znanja, globljega kot samo besede. Je povezava z luninimi cikli in ženstvenim ritmom, ki razkrije modrost iz naše notranjosti. Saraswati je prosto lebdeča ustvarjalna energija, ki živi v vsakem od nas.

KAKO UPORABITI SARASWATIJINE NAUKE
Saraswati vas nauči prisluhniti vašemu notranjemu glasu in zaupati vaši intuiciji. Vsi imamo v sebi močne občutke, a zaupati našemu najglobljemu védenju je lahko izziv, ko se tej občutki logičnemu umu zdijo nesmiselni. Saraswati vas nauči kako razlikovati med notranjim glasom in podzavestnimi strahovi ter prevarami zmotnega uma. Zmagovalna kombinacija je intuicija z mero dobre presoje, ki jo lahko zavestno osvojimo z vadbo meditacije, zvoka in joge.

HAMSA – enostavna vaja dihanja (10 minut)
Saraswati v Sanskrtu jezdi laboda hamsa. Hamsa je mantra znotraj zvoka diha, ki vam pomaga zbistriti misli in prisluhniti vašemu notranjemu glasu. V sedečem položaju se povežite s svojim dihom. Nežno poskušajte slišati HAM ob vdihu in SA ob izdihu. Hamsa pomeni »Jaz sem to.« Prepustite se naraščajočemu občutku sproščenosti in jasnosti ob pogledu na svečo, medtem ko v tišini ponavljate Ham in Sa. Ko ste pripravljeni, zaprite oči in deset minut ali več nadaljujte s ponavljanjem mantre med dihanjem. V ozadju lahko tudi poslušate sprostitveno glasbo brez besedil.

IGRANJE NA ZVOČNO POSODO SARASWATI ZA VRAČANJE V SRCE (10 minut)
Prednosti in razlogi za igranje na zvočno posodo Saraswati ali petje oz. recitiranje mantre Saraswati
Igranje na zvočno posodo z mantro Saraswati pomaga pri aktiviranju ustvarjalnosti, ženske energije, ki prevladuje na desni možganski polobli. V svoje življenje vnesemo več ravnovesja, saj v današnjem svetu na splošno prevladuje mentalna energija, leva polobla možganov. Torej se ta pojoča skleda prednostno uporablja med glasbeno-terapevtsko-ceremonialnimi dogodki, ki imajo namen “vračanja v srce”, “uravnovešanja energij” in “spodbujanja ustvarjalnosti”. 

PETJE MANTRE SARASWATI ZA IZBOLJŠANJE INTUICIJE (10 minut)
Če nimate Tibetanske posode SARASWATI, si recitirajte mantro
 (sicer obstaja več različnih manter Saraswati, a za vas smo tokrat izbrali sledečo):
OM AIM SARASWATI NAMAH AUM.


Saraswati pomaga pri ustvarjalnosti, uravnovešanju in intuiciji. Ko pojete mantro Saraswati vizualizirajte, da imate moč globoke intuicije in srca.

 

Tibetanske zvočne posode SARASWATI imamo v naši trgovini. So ročno izdelane in vgravirane. 

Naše tibetanske sklede so ročno izdelane in izbrane ter zvenijo zelo, zelo dolgo.

Imamo na voljo tudi Medicinskega Budo, Belo Taro in veliko ročno izdelanih kvalitetnih posod.

Klinite tukaj, če želite videti vse zvočne posode, ki so na zalogi.

V enem od bodočih člankov vam bomo razložili, kaj predstavlja DORJE, in kako ga uporabiti:

Ali ste vedeli, da veliko besed iz slovanskih jezikov prihaja iz Sanskrta?
Vsaj njihov koren besede. Primera:
Buda – buden
Živa – Šiva

Hvala ker ste prebrali ta članek 🙂

Več vsebin

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI