Srce ima svoj spomin

Heartmath inštitut v Boulder Creeku v Koloradu ZDA že od leta 1991 preučuje moč in vpliv človeškega srca na možgane in telo. To, kar so odkrili, je v nasprotju s tem, kar so nas šole, družine in družba učili verjeti.

Znanstvene raziskave razkrivajo, da je človeško srce več tisočkrat močnejše in vplivnejše od možganov pri pošiljanju signalov in informacij v preostanek človeškega telesa. Človeško srce komunicira z možgani in telesom s pomočjo hormonov, živčnega sistema in elektromagnetnega polja, ki ga ustvarja srce. Možgani ustvarjajo tudi elektromagnetno polje, vendar je veliko manjše in veliko manj močno od srčnega polja.

Elektromagmetno polje okoli srca je široko 15-20 metrov, s tem, ko je polje okoli možganov široko le cca. 5 cm.

Copyright: Heartmath Institute

Srčno polje obdaja celotno telo in se razteza tudi v okolico. Dokazano je, da ima naše čustveno stanje neposreden in močan vpliv na srce, ki vpliva na kakovost informacij, ki jih srce pošilja v možgane. Kadar občutimo  notranji mir, hvaležnost, zadovoljstvo, ljubezen ali druge pozitivne občutke, možgani prejemajo signale, ki spodbujajo sposobnost osredotočanja, reševanja težav, opravljanja fizičnih in duševnih podvigov ter krepijo ustvarjalnost, intuicijo in celo duhovno zavedanje .

Kaj torej vse to pomeni za tiste, ki si želimo izboljšati svoje duševno, čustveno, telesno in duhovno počutje in uspešnost? Morda je čas, da za kratek čas preusmerimo svojo točko pozornosti iz možanov na srce.

Srce ima tako imenovane “srčne možgane” ali “heart brain” (Intrinsic Cardiac Ganglion), celice, ki jih najdemo tudi v možganih in imajo kratkoročni spomin in prav tako dolgoročni spomin.

Inteligenca srca je nekaj, kar so poznali v mnogih verskih, duhovnih in filozofskih družbah skozi zgodovino človeštva. Vsi poznamo rek: “Poslušaj svoje srce”. Globoko v sebi vsi vemo, da je kraj za iskanje “notranje vodstvo”, “navdih”, “intuicija” in “notranji mir” “v srcu” – ne v glavi. Ko iščemo povezavo z Višjo silo, Bogom ali Virom, globoko vdihnemo in se osredotočimo na Srce – ne na možgane.

Kaj to pove o resnični naravi človeškega Srca? Ali je to res samo črpalka, ki premika kri po naših žilah? (Priznano, to je res življenjsko pomembna vloga!), Ali je morda več, celo veliko več?

Izkazalo se je, da srce črpa veliko več kot le kri. Kot smo že omenili, po telesu črpa tudi hormone, ki uravnavajo številne funkcije, vključno z mislimi in zaznavanjem v možganih. Elektromagnetno polje, ki obdaja telo, ustvarja nekakšno lokalizirano okolje, ki dokazano vpliva na vedenje DNK v naših celicah.

Najbolj nenavadna od vseh pa je sposobnost srčnega uma, da posreduje dejanske ideje, informacije in slike v možgane, kjer se ti signali pretvorijo v besede, slike, zvoke in druge oblike, s katerimi lahko komuniciramo, ustvarjamo, in se nanašajo drug na drugega in na naš svet.

Kako je to sploh mogoče? Kaj počne srčni um, ko se to zgodi? S čim bi bilo srce lahko povezano?

Vsak od nas lahko dostopa do te zavesti srca in se poveže z notranjim vodstvom.

Na delavnicah PREBUJANJE RAZSVETLJENEGA SRCA se vračamo v Mali prostor srca.

Vsi imamo spomin o tem mestu in intuitivno “vemo”, kaj je to. Je neskončna inteligenca, vir neomejene energije, rezervoar tako imenovanih “preteklih” in bodočih izkušenj in znanja. Je prostor, kjer smo vsi Eno. Je povezava z zavestjo Enosti, z Bogom in z vsem, kar je. V Malem prostoru srca je tista točka kreacije, iz katere vse izhaja. V Malem prostoru Srca sem Jaz Ti in Ti si Jaz.

Hvala, ker ste prebrali ta članek.

Če vas zanima več o Malemu prostoru srca, si lahko preberete v knjigi Živeti v Srcu ali obiščete delavnico Prebujanje razsvetljenega srca, ki jo v Sloveniji vodi Lu Ka.

Lu Ka je licencirani učitelj Šole spominjanja (Drunvalo Melchizedek), ustanovitelj Shamanic Heart Healing, Sacred Geometry of the Heart in licencirani Heartmath Coach & Trainer.


Nekaj izdelkov s selenitnim srcem v naši trgovinici:

Več vsebin

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI