Brezmadežna spočetja, deviška rojstva in Fibonacci

V svoji revolucionarni knjižni seriji “Starodavna skrivnost Roža življenja” Drunvalo Melchizedek opisuje zanimive koncepte, ki izzivajo naše običajno razumevanje življenja. Med temi temami je tudi pojmovanje deviških rojstev, ki se občasno pojavijo na različnih koncih sveta svetu. Ta miini članek se bo poglobil v to temo in razjasnil informacije, ki jih je Drunvalo Melchizedek delil v svojih knjigah.

Na zgornji sliki je prikaz “deviškega” rojstva moške čebelice oz. prikazuje družinsko drevo moške čebelice. (Ta slika je iz delavnice Prebujanje razsvteljenega srca, drugi dan). Več o tem si preberite v nadaljevanju.

“Brezmadežno” spočetje
Stoletja smo  zgodbo o Mariji in Jožefu ter deviškem rojstvu Jezusa razumeli na način, da je tak način rojstva bil omejen le na ta konkreten primer in na le eno vejo krščanstva. Vendar so se deviška rojstva dogajala in se še vedno dogajajo po celem svetu.

Opazimo lahko dve vrsti deviškega rojstva. Eno je, ko se zona pelucida oziroma membrana okoli jajčeca pri ženski iz kakršnegakoli razloga predre in začne se delitev celic. To se lahko zgodi brez seksualnega odnosa z moškim. A v tem primeru, bi v primeru, da bi ženska nadaljevala z nosečnostjo in če bi prišlo do dejanskega rojstva, ta otrok bila vedno punčka. In ne le to, ker ni bilo moškega dela kromosomov, bi ta punčka bila popolna kopija (po fizičnemu izgledu) svoje mame. Če pride do te vrste brezmadežnega spočetja zdravniki predlagajo, da se nosečnost prekine. Kaj bi morda bili in kaj so razlogi za tem, se v tem članku ne bomo spuščali.

Drunvalo razkriva tudi drug način “brezmadežnega spočetja” in v svojih knjigah opisuje podrobnosti, ki kažejo na obstoj “brezmadežnega spočetja” kot dejanskega pojava. Mnogi ustanovitelji religij po celem svetu, so bili rojeni le z mamo in brez očeta. Naj omenim nekatere: Jezus (Yoshua), Krišna, Lao Tsu in Ehnaton. Obstajata tudi dve zgodbi o Budi (Sidharti). Ena zgodba govori o temu, da je imel mamo in očeta. Druga zgodba pa omenja, da je Sidhartina mama bila brez partnerja vrsto let, preden je zanosila s Sidharto. To v prevodu pomeni, da ni bila poročena in ni imela partnerja v odnosu. Pri egiptovskemu Ehnatonu, ki je uvedel religijo Enosti v osemnajsti dinastiji, pa je bilo tako, da ni jasno, kdo dejansko je njegov oče. In ko pride do takšnih neskladij, egiptologi marsikdaj določijo nekoga v družinskem drevesu, čeprav ni direktnih dokazov za to.

Deviška rojstva v naravi
Čeprav se takšni pojavi zdijo nemogoči v našem človeškem obstoju, Drunvalo omeni, da so deviška rojstva pogosta v različnih oblikah življenja na Zemlji. Razne žuželke, rastline in drevesa ter druge življenjske oblike uporabljajo neokrnjeno začetno koncepcijo ali “brezmadežno spočetje” kot edini način razmnoževanja. Da bi to ilustrirali, si oglejmo družinsko drevo moške čebele.

Samica čebele (matica) lahko kadar koli naredi samčka (trota), ne da bi potrebovala dovoljenje ali fizično združitev z drugim čebeljim samcem (trotom). Vendar, če želi ustvariti samičko čebelo, se mora pariti s samcem. Čebelje matice se v ta namen rojijo s troti.

V tem družinskem drevesu samček čebele potrebuje le mater, medtem ko samička čebela potrebuje tako očeta kot mater. Ta vzorec se nadaljuje skozi zaporedne generacije. Posebej velja omeniti, da se številčni niz, ki predstavlja člane na vsaki stopnji tega družinskega drevesa, ujema s Fibonaccijevim zaporedjem: 1, 1, 2, 3, 5, 8 in 13. (več o tem si lahko preberete v katerem drugem članku, morda na Youtube napišite “Fibonacci numbers in nature”, podrobneje opisujemo to na delavnicah: Prebujanje razsvetljenega srca in Sveta geometrija srca. Lahko pa si preberete Drunvalovi knjigi: Starodavna skrivnost Rože življenja 1 in 2.)

Številski nizi: 1, 2, 4, 8… in 1, 1, 2, 3, 5, 8…

V sveti matematiki in sveti geometriji poznamo 3 osnovne številske nize:
– moški številski niz: 0, 1, 2, 4, 8, 16, 32… (sistem podvajanja, na tak način se razmnožujemo recimo ljudje: vsak otrok mora imeti mater in očeta, ima 4 stare starše, 8 pra-staršev, 16 pra-pra staršev itd.)
– ženski številski niz: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 … (sistem, kjer je naslednja številka seštevek prejšnjih dveh, imenovano po Leonardu Bonacciju iz Pize, na kratko: Fibonaccijev niz)
– nevtralni številski niz: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8…

Naj tukaj omenimo še, da v celem vesolju velja sistem POLARNOSTI (imamo le 2 spola: moški in ženski spol). Imamo pa več seksualnih usmeritev (4 moške in 4 ženske usmeritve, kar soupada z osmimi konicami svetlobnega telesa Merkabe.). A spola sta vedno 2.

Povezava med brezmadežnim spočetjem in Fibonaccijevim zaporedjem kaže na zanimivo vzajemnost. Nasprotno pa, če upoštevamo tipičen postopek človeškega razmnoževanja, sledi binarnemu zaporedju: otrok, njegova dva starša, štirje dedki in babice, osem pradedkov in prababic in tako naprej (1, 2, 4, 8, 16, 32). Ta dva rojstvena procesa vsebujeta osnovni zaporedji življenja: Fibonaccijevo zaporedje, ki predstavlja ženski vidik, in binarno zaporedje, ki simbolizira moški vidik.

Po Drunvalovi teoriji neokrnjena začetna koncepcija sovpada s Fibonaccijevim zaporedjem in je možna pri duhovni spočetvi, medtem ko fizično parjenje predstavlja moški binarni proces.

Hvala, ker ste prebrali ta članek 🙂

Lu Ka

Več vsebin

Naroči se na e-novice

Prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

Kje nas najdete?

Naša fizična trgovina in razstava v Ljubljani sta odprti od PONEDELJKA do SOBOTE med 11-19h, ob nedeljah in praznikih prazniki zaprto. Prostore pa je možno najeti za dogodke kadarkoli.

prijavite se na naše tedenske in mesečne novice in ugodnosti

MOO SI